30dkg liszt,7dkg margarin, 3evőkanál porcukor, 1 egész tojás, ½ csomag szalalkáli, kb. 2dl tej. A szalalkálit a tej egy részével felfuttatjuk. Az egészet összegyúrjuk. 4 részre vesszük, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk, és sütjük.
Krém eredeti: 4 kanál liszt, ½ l tej péppé főzni. 18dkg margarint, 1 tojással, 2 vaniliáscukorral és 25dkg porcukorral krémmé keverünk.
A lapokat ezzel töltjük, tetejére porcukor.
Saját krém: Elkészítünk egy csomag vaniliáspudingot 4 dl tejjel, amíg hűl, addig 25dkg porcukrot 18dkgmargarinnal habosra keverünk. Ha a puding meghűlt összekeverjük a habosra kevert vajas cukorral.
2008.12.20. 14:27
Amanda
Tepertős pogácsa
Hozzávalók: fél kg darált friss tepertő, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, fél liter tej, 6 dkg friss élesztő, két evőkanál só, liszt, egy tojás a pogácsák megkenéséhez.
Egy kis tejben megfuttatom az élesztőt (pici cukor, pici só és liszt hozzáadásával. A többi hozzávalóval és annyi liszttel bedagasztom, hogy könnyen kezelhető legyen - nem túl keményre. Meleg helyen addig kelesztem, amíg szépen fel nem jön és utána előmelegített sütőben a kiszaggatott pogácsákat megsütöm. Előtte megkenem felvert tojással.
jó étvágyat :)
2008.12.20. 14:22
Amanda
Túrós-sajtos rudacska (nagyon egyszerű elkészíteni )
Hozzávalók: 25 dkg margarin vagy vaj, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg finomliszt, ízlés szerint só, trappista sajt, 1 db tojás a kenéshez.
A puha margarint vagy vajat, túrót, lisztet összedolgozom az ízlés szerinti sóval. Majd pár percre visszateszem a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután deszkán kinyújtom, megkenem a tetejét a felvert tojással.
Derelyevágóval rudacskákra vágom és sajtot reszelek a tetejére. Gázsütő 3. fokozatán aranyszínűre sütöm, vigyázat hamar sül!