30dkg liszt,7dkg margarin, 3evkanl porcukor, 1 egsz tojs, ½ csomag szalalkli, kb. 2dl tej. A szalalklit a tej egy rszvel felfuttatjuk. Az egszet sszegyrjuk. 4 rszre vesszk, majd tepsi nagysgra nyjtjuk, s stjk.
Krm eredeti: 4 kanl liszt, ½ l tej ppp fzni. 18dkg margarint, 1 tojssal, 2 vaniliscukorral s 25dkg porcukorral krmm kevernk.
A lapokat ezzel tltjk, tetejre porcukor.
Sajt krm: Elksztnk egy csomag vanilispudingot 4 dl tejjel, amg hl, addig 25dkg porcukrot 18dkgmargarinnal habosra kevernk. Ha a puding meghlt sszekeverjk a habosra kevert vajas cukorral.
2008.12.20. 14:27
Amanda
Teperts pogcsa
Hozzvalk: fl kg darlt friss tepert, 25 dkg margarin, 2 dl tejfl, fl liter tej, 6 dkg friss leszt, kt evkanl s, liszt, egy tojs a pogcsk megkenshez.
Egy kis tejben megfuttatom az lesztt (pici cukor, pici s s liszt hozzadsval. A tbbi hozzvalval s annyi liszttel bedagasztom, hogy knnyen kezelhet legyen - nem tl kemnyre. Meleg helyen addig kelesztem, amg szpen fel nem jn s utna elmelegtett stben a kiszaggatott pogcskat megstm. Eltte megkenem felvert tojssal.
j tvgyat :)
2008.12.20. 14:22
Amanda
Trs-sajtos rudacska (nagyon egyszer elkszteni )
Hozzvalk: 25 dkg margarin vagy vaj, 25 dkg tehntr, 25 dkg finomliszt, zls szerint s, trappista sajt, 1 db tojs a kenshez.
A puha margarint vagy vajat, trt, lisztet sszedolgozom az zls szerinti sval. Majd pr percre visszateszem a htbe, hogy knnyebb legyen vele dolgozni. Ezutn deszkn kinyjtom, megkenem a tetejt a felvert tojssal.
Derelyevgval rudacskkra vgom s sajtot reszelek a tetejre. Gzst 3. fokozatn aranysznre stm, vigyzat hamar sl!